Installateur Feenstra benoemt klimaatexpert als regisseur duurzaamheid

Installateur Feenstra benoemt klimaatexpert in unieke functie

  • 13/02/2018 9:16pm
  • 0
  • 2 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Feenstra, de grootste installateur van Nederland, stelt klimaatexpert Wilbert Koppers aan als Regisseur Duurzaamheid. In deze functie zal hij namens Feenstra woningbouwcorporaties en particuliere huiseigenaren gaan adviseren over de overgang van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, naar duurzame alternatieven.

#0

Nederland staat voor grote veranderingen. Aardgas is mede door de recente gebeurtenissen in Groningen op z'n retour en de eerste aardgasloze wijken worden al gebouwd. Steeds meer huishoudens vervangen de cv-ketel voor een warmtepomp.

"Deze overgang naar energieneutrale woonwijken vereist een goede regie door iemand met verstand van zaken. Wilbert Koppers is zo iemand.
Henjo Groenewegen, directeur van NUON-dochter Feenstra. 

Regisseur Duurzaamheid

Koppers is al ruim vijftien jaar een vooraanstaand deskundige op het gebied van klimaatverandering bij onder meer Capgemini en Essent. Hij adviseert bedrijven wereldwijd op het gebied van duurzame oplossingen. Bij Feenstra krijgt hij de maatschappelijk belangrijke taak om met name woningcorporaties te helpen met een routekaart richting een efficiënte en betaalbare overstap naar duurzame en schone brandstoffen. “Daarbij maken we niet alleen samen het plan, maar voeren het ook echt uit. Alle kennis en ervaring die we opdoen, wordt bovendien gebruikt om ook huishoudens te helpen bij de transitie”, aldus Koppers.

Fossiele brandstoffen

Honderdduizenden huishoudens hebben een cv-ketel van Feenstra in huis hangen. Vaak ook met een onderhoudscontract, zelf afgesloten of via een woningcorporatie. “Wij hebben de ambitie om binnen één generatie vrij te zijn van fossiele brandstoffen”, zegt Groenewegen. Eerder zei het kabinet al dat in 2050 alle zeven miljoen huizen in Nederland energieneutraal moeten zijn. De verwarming in die gebouwen moet dan onder meer komen van warmtenetwerken en groen gas. “Als het gaat om energievoorziening in huizen worden wij vaak als eerste gebeld. Onze monteurs leiden we dan ook op om mensen te kunnen uitleggen dat er ook schone alternatieven zijn om het huis te verwarmen of om te koken.”

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.