Deelnemers ‘BreakIn-Experience’ mogen met pasje en kleerhanger huis binnendringen

Installateur Feenstra daagt ‘inbrekers’ uit met zwaar beveiligd huis in Eindhoven

  • 18/09/2017 5:21pm
  • 0
  • 4 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Inbrekers met verstand van sluitwerk en hightech beveiliging kunnen zich zaterdag a.s. op het 18 Septemberplein in Eindhoven uitleven op het zwaarst beveiligde huis in Nederland. Installateur Feenstra houdt 23 september alle deuren dicht om boeven met lange vingers niet de kans te geven er met de buit vandoor te gaan.

Het evenement ‘BreakIn-Experience’ in Eindhoven is bedoeld om bewoners in de vakantieperiode bewust te maken van de inbraakrisico’s van hun woning. Wie alle (inbraak)preventie weet te omzeilen, mag er vandoor gaan met de buit. Deelnemers krijgen hulpmiddelen ter beschikking zoals een kleerhanger om te hengelen en een pasje om te flipperen.

Eenmaal binnen heeft de deelnemer beperkt de tijd om zich te oriënteren en een poging te doen om de buit te bemachtigen. Intellect en creativiteit worden uitgedaagd door puzzel en spel. Spannende muziek en een teruglopende timer voeren de druk verder op. En als klap op de vuurpijl kan één verkeerde beslissing fataal zijn en is het spel in één keer over en uit.

"We laten zien dat het belangrijk is een woning veilig achter te laten door deuren en ramen goed op slot te doen. Een niet goed afgesloten woning leidt tot makkelijke toegang voor een inbreker."
Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra

‘Daarnaast laten we zien wat het effect is van een alarmsysteem dat automatisch de autoriteiten inschakelt wanneer er ingebroken is. In het geval van de ‘BreakIn-Experience’ zien we een timer teruglopen die aangeeft hoeveel tijd de inbreker nog heeft voordat hij/zij gepakt wordt.’

De nieuwste technologieën en inbraakpreventietips worden gedeeld

‘Het is vreselijk als je terugkomt van vakantie en je waardevolle spullen zijn gestolen. Zeker als je bedenkt dat met een alarmsysteem de inbrekers veel minder kans hadden gehad. In het centrum van Eindhoven staat de ‘BreakIn Room’ van 3 meter breed en 6 meter lang met de nieuwste beveiligingssnufjes die het de deelnemers moeilijk maakt om ongemerkt binnen te komen. Ook zijn er allerhande tips om te voorkomen dat boeven zien dat je op vakantie bent. Dus niet alle planten uit de vensterbank halen. Ook de gordijnen niet sluiten. Als de lampen en televisie worden aangesloten op een smartplug en de app hiervoor wordt gedownload op de smartphone, kan de bewoner vanuit het vakantieadres alles regelen.’

Praktische info:

Feenstra Beveiliging: BreakIn-Experience
Zaterdag 23 september 2017: 10.30 – 17.00 uur
18 Septemberplein te Eindhoven

(!) Bij zeer slechte weersomstandigheden zal de Break In-Experience niet doorgaan. Feenstra meldt dat dan op haar website en Facebook-pagina.

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.