Feenstra in top van de beste Reservistenwerkgever 2020

Feenstra vindt passie belangrijk, thuis en op het werk

  • 29/10/2020 10:11am
  • 0
  • 3 min.
  • Feenstra nieuwsredactie

Feenstra vindt het belangrijk en geeft haar medewerkers de ruimte om naast hun werk ook een maatschappelijke rol te pakken. Vanuit hun expertise of wens om meer te doen voor een betere samenleving. Dit bleef niet onopgemerkt bij de jury van de beste Reservistenwerkgever*) in Nederland. Feenstra zit bij de beste werkgevers om in aanmerking te komen voor de eervolle titel ‘Reservistenwerkgever van het jaar 2020’. Reservisten hebben een civiele baan en worden daarnaast door Defensie ingezet op het moment dat er meer personeel nodig is. Maandagavond 2 november 2020 reikt de Staatsecretaris van Defensie, Barbara Visser, de ereprijzen uit.

Waarom Feenstra een maatschappelijke rol belangrijk vindt

Als een van de grootste installateurs in Nederland brengt Feenstra een kleine miljoen klantbezoeken op jaarbasis.

Maud Provily, directeur HRM bij Feenstra: “Onze vakmensen maken gedurende de werkdag van alles mee en komen bij veel verschillende mensen over de vloer. Zij ontmoeten bewoners die wonen in een woning van de sociale woningbouw, maar komen ook thuis bij de ‘captains of industry’. Het inlevingsvermogen en de inzet van onze collega’s is groot en wij stimuleren het dat zij, naast hun werkzaamheden bij Feenstra, hun expertise voor de maatschappij inzetten. Hierbij hebben zij zelf de verantwoordelijkheid de balans goed te houden, waarmee we denken voor hen flexibiliteit te creëren.

Tussen alle Feenstra-collega’s die zich naast het werk inzetten voor de maatschappij, hebben wij ook reservisten bij ons werken, die wij in gezamenlijk overleg mogelijkheden bieden een bijdrage te leveren aan een veilig en prettig Nederland. Daarnaast ondersteunen wij onder andere ook collega’s die les willen geven in hun vrije tijd, een rol pakken in de gemeentelijke politiek of werken in een hospice. Door de diversiteit van onze collega’s leveren zij, naast hun werk bij Feenstra, op vele vlakken een bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Daar zijn we supertrots op en dit stimuleren wij van harte.”

De nominatie voor beste Reservistenwerkgever vinden wij bijzonder eervol en geeft mij in ieder geval een extra stimulans om alle collega’s die zich belangeloos inzetten voor anderen nog eens een extra in het zonnetje te zetten.
Maud Provily, directeur HRM bij Feenstra

Wat houdt de verkiezing ‘beste Reservistenwerkgever’ in?

Voor de nominatie van beste Reservistenwerkgever van Nederland kunnen reservisten hun civiele werkgever nomineren voor de steun die zij krijgen om hun rol als reservist te kunnen invullen. Met deze prijs beloont Defensie werkgevers die de beste ondersteuning bieden aan werknemers die hun dagelijkse werk combineren met activiteiten voor Defensie. Defensie spant zich over de hele linie in voor het versterken van de banden met werkgevers, aangezien reservisten volgens de krijgsmacht een belangrijk rol spelen in verbeteren van het adaptief vermogen van Defensie.

*) Wat is een reservist?

Bij Defensie werken meer dan 40.000 beroepsmilitairen. Ook werken er een kleine 6.000 reservisten bij de marine, landmacht, luchtmacht of marechaussee, bijvoorbeeld in functies op het gebied van ICT, zorg, logistiek en cybersecurity. Reservisten zijn personen die hun dagelijkse (civiele) werk of hun studie combineren met een parttime baan binnen Defensie en vormen als het ware de flexibele schil van de Nederlandse krijgsmacht. Reservisten worden ingezet bij onder meer nationale operaties, zoals militaire hulp bij bosbranden en overstromingen, en voor de bewaking en beveiliging van strategische objecten (bijvoorbeeld militaire transporten en de escorte van het staatshoofd op Prinsjesdag).

De uitreiking van de Reservistenwerkgever 2020 vindt plaats op 2 november om 19:00 uur. Benieuwd naar de winnaar?

Bekijk hier de livestream

Contact met Feenstra pers & media

Wat vindt u van dit artikel?


Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.