Ontwikkelingen zonnepanelen

Vijf vernieuwingen rondom zonnepanelen

Wat vindt u van dit artikel?

Meer over deze tags


Plaats reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de voorwaarden van Google zijn van toepassing.

* verplichte velden

Reacties

 • Gravatar for Ina koevoet
  Ina koevoet 59 dagen geleden

  Zouden graag zonnepanelen op onze nieuwe woning willen en graag advies hoeveel we er op dak kunnen leggen en n laadpint voor auto..

 • Gravatar for V.Forsjuk
  V.Forsjuk 2 jaren geleden

  Momenteel zitten wij nog even krap bij kas vanwege aflossing hypotheek maar zodra ons spaargeld het weer toelaat willen wij ons helemaal onafhankelijk maken van het lichtnet en gas.
  Dus dan zullen wij met accu's gaan werken en waarschijnlijk ook met zonneboiler en bijpassende "boiler".
  Maar door alle ontwikkelingen op dit gebied zijn wij nu wel een beetje het spoor bijster.
  Graag zouden wij eens met een expert om de tafel willen gaan zitten.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare V.Forsjuk 2 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Forsjuk,

   Wij willen u bedanken voor uw bericht.

   Het is goed te lezen dat u zich bezig houdt met de energietransitie. De ontwikkelingen volgen zich in een rap tempo op. Zodra u er klaar voor bent, komen wij graag in contact met u om de mogelijkheden te bespreken. Zo kunnen wij advies op maat geven en u weet dan meteen waar u aan toe bent.

   In de tussentijd kunt u ons platform goed in de gaten houden. Ons doel is om op onze platform iedereen zo breed mogelijk te informeren over de energietransitie.

   Met vriendelijke groeten,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for D. Stegenga
  D. Stegenga 3 jaren geleden

  Ik ben al langer aan het zoeken naar een voor mijn situatie acceptabele manier van zonnepaneel-installatie.
  Ik woon in een oud dorp in een klassieke woning met rode dakpannen (Type Oud Hollands Opnieuw verbeterd). In het kader van het bewaren van de oude karakteristieke aanblik van de woning is het plaatsen van grijze/zwarte zonnepanelen beslist een No-Go. De in uw overzicht genoemde onzichtbare zonnecollector die ónder de dakpannen schuilgaat zou een oplossing kunnen betekenen voor dit "probleem".
  Graag ontvang ik hierover meer informatie.
  Tevens is mijn > 20 jaar oude ketel met 120 l boiler aan vervanging toe. Is een ketel (W5) zonder externe boiler aan te raden?
  Mvg
  Dick Stegennga

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare D. Stegenga 3 jaren geleden

   Beste meneer, mevrouw Stegenga,

   Hartelijk dank voor uw bericht.

   Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken omtrent uw cv-ketel, boiler en zonnepanelen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw gegevens bij ons achter te laten? Alle contactgegevens kunt u sturen naar [email protected] Zo kunnen wij u advies op maat geven.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Bert Mell
  Bert Mell 3 jaren geleden

  Kunt u uitleggen wat de gevolgen van het afschaffen van de salderingsregeling betekent voor de terugverdientijd van nu aan te schaffen zonnepanelen. Maar ook wat het betekent voor al liggende installaties. Ongetwijfeld komt er een overgangsregeling hoe gaat deze er uit zien ??
  Met vr grt Bert Mell

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Bert Mell 3 jaren geleden

   Beste meneer Mell,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Het is goed dat u hierover vragen stelt.

   Na 1 januari 2023 zal de salderingsregeling stapsgewijs worden afgebouwd. Vanaf 2023 zal de opgewekte zonnestroom die wordt terug geleverd aan het elektriciteitsnet niet meer voor 100% verrekend worden met de aangekochte elektriciteit.

   Stap voor stap zal de afbouw ervoor zorgen dat het voordeel in 2031 teruggebracht is naar nul. Op dat moment ontvang u alleen een vergoeding van de energieleverancier voor de terug geleverde zonnestroom.

   Huishoudens die al zonnepanelen hebben of binnenkort zonnepanelen gaan aanschaffen, zal de terugverdientijd ongeveer 7 jaar zijn. Wat er verder in de toekomst gaat gebeuren is nu nog koffiedik kijken.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Wim Timmermans
  Wim Timmermans 3 jaren geleden

  Ik ben geïnteresseerd in de mogelijkheden om de energie van mijn zonnepanelen te gebruiken voor een plug in hybride auto. Ik zou de auto batterij ook willen gebruiken voor tijdelijke opslag, bijv. overdag bijladen en in de avond weer gebruiken.

  • Gravatar for Feenstra Webcare
   moderator
   Feenstra Webcare Wim Timmermans 3 jaren geleden

   Beste meneer Timmermans,

   Hartelijk dank voor uw bericht. Wij komen graag met u in contact om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons een e-mail sturen naar [email protected] met uw contactgegevens. Wij zien u bericht graag tegemoet.

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare

 • Gravatar for Frank
  Frank 5 jaren geleden

  Bij punt 2: volgens Wikipedia is Nanosolar al in 2013 (!) gestopt. Ik verwacht over die Powersheet dus niet zoveel meer te horen.

  • Gravatar for Ruud
   Ruud Frank 5 jaren geleden

   Het verhaal end NanoSolar is iets genuanceerder. De Duitse vestiging van Nanosolar lijkt te zijn verkocht aan een Zwitserse investeerder. De technologie is in een veiling aangeboden. De koper is mij onbekend.
   De huidige situatie rond de technologie is niet duidelijk, maar de site is nog in de lucht en datasheets zijn nog altijd te downloaden.

  • Gravatar for Paul
   Paul Frank 5 jaren geleden

   Dat is ook wat ik lees Frank en de vraag is dan wat te denken over de informatie die Feensta geeft over zonne energie in het algemeen en zonnepanelen in het bijzonder.

 • Gravatar for Erik
  Erik 5 jaren geleden

  En nu nog betaalbaar/gratis maken voor de consument :-)

 • Gravatar for J Koornstra
  J Koornstra 5 jaren geleden

  Ik wil graag advies over het plaatsen van panelen op een carport. Het gaat dan waarschijnlijk om 4 of 5 panelen. Het gaat me dan ook niaf on zelfvoorzienend stroom op te wekken maar meer deels zelf stroom opwekken. Hoor ook bsri heb dan dan aanpassingen in de meterkast een extra groep niet nodig is. Veel vragen dus. Hoor graag van u. Vr. Gr. J. Koornstra. Tel. 06- 44416732

 • Gravatar for R. van Hilten
  R. van Hilten 5 jaren geleden

  Is het ook mogelijk zonnepanelen te huren?

  • Gravatar for Feenstra
   Feenstra R. van Hilten 5 jaren geleden

   Beste meneer Van Hilten,

   Bedankt voor je bericht.

   Het is mogelijk om zonnepanelen te huren. Kijk op de website bij Nuon voor meer informatie. https://www.nuon.nl/producten/zonnepanelen/huren/

   Met vriendelijke groet,
   Feenstra Webcare